Zeynal Askerov oppert idee om LIVE granaatappelmuseum op te richten

 

 

«In Azerbeidzjan is het noodzakelijk om aan een uniek concept van oprichting van een granaatappelmuseum​ te gaan werken», — dat zei de directeur van het Instituut voor Genetische Hulpbronnen van de Nationale Academie van Wetenschappen Zeynal Akperov in zijn toespraak op de wetenschappelijk conferentie «Multidisciplinaire problemen van groei en opbrengsten van granaatappelen», die in Gokchay werd gehouden, meldt AZNED.NL 

De wetenschapper vindt dat in een uitgestrekt gebied waar de rijke genetische diversiteit van granaatappel geconcentreerd is, het noodzakelijk is om een museum op te richten, waar alle lokale en geïmporteerde variëteiten soorten granaatappel zullen verzamelen.

Het zou een centrum van agrotoerisme, voor lokale en buitenlandse gasten zijn. De activiteiten zullen ook gericht zijn op het bevorderen van granaatappel, het trainen van jonge onderzoekers, amateur-tuiniers en boeren.

Opgemerkt moet worden dat Azerbeidzjan wordt beschouwd als het enige land waar alle soorten granaatappel groeien.

​R. Mamedova — AzNed.nl