De premiere van de eerste rockopera van Azerbeidzjan in Bakoe - FOTOS

 

Foto: Trend.az

De geweldige première van de eerste rockopera van Azerbeidzjan "The Return of Sinbad" vond plaats op de scène van het Heydar Aliyev-paleis in Bakoe.

Het project werd uitgevoerd op een aanvraag van het Ministerie van Cultuur van Azerbeidzjan, meldt AzNed.nl  De auteur is een beroemde zanger en componist, laureaat van internationale wedstrijden - Rizvan Sadyrkhanov.

Het evenement werd bijgewoond door vooraanstaande prominenten, leden van de Jeugdassociatie New Azerbaijan Party («Yeni Azerbeidzjan»), bekende artiesten en veel fans van theatrale kunst.

Het werk aan de opera duurde meer dan twee jaar, de plot is gebaseerd op het sprookje «The Adventures of Sinbad the Sailor» uit de collectie  «The Thousand and One Nights». 

Het multiculturele project gebruikte gedichten van wereldklassiekers, citaten in Azerbeidzjaans, Russisch, Engels, Italiaans en Tsjechisch, evenals gedichten van de vice-president van de Heydar Aliyev Foundation Leyla Aliyeva.

Prachtige muziek, geweldige vocale prestaties, goed acteerwerk, spectaculaire dansnummers, heldere kostuums - dit alles mengt zich samen en creëert een grandioos spektakel.

Aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse geëerde artiesten: Nargiz Kerimova (Koningien) en Ilham Nazarov (een jonge man op de bruiloft van Sinbad),  Mikayil Rafiyev (Sinbad), Gulshan Ibadova (Zohra), Emil Minyashev (Engel), Rizvan Sadirkhanov, Azer Rza, Javid Samedov, Shamil Karimov, Yuli Motorina, Mila Rzayeva, Ismail Yakubov, Nargiz Alizade, Adalat Shukurov, Yaroslav Trifonov, Gunel Mamedova en anderen.

De voorstelling werd door het publiek begroet met een oorverdovend ovationeel applaus. De première was geslaagd.

 

Sanne Houwers — AzNed.nl

 


 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az
 
Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az
Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az

 

Foto: Trend.az