De nationale keuken van Azerbeidzjan (FOTO)

Voor de Azerbeidzjaanse keuken wordt gekenmerkt doorgebruik van vlees (lamsvlees, gevogelte, wild), groenten en vis, aangevuld met verschillende specerijen en kruiden. In de bijzondere eer de groenten - ze fijn gehakt, toe te voegen zure melkproducten, een verscheidenheid aan sauzen, plantaardige olie, verse kruiden.

 

 

 

Als we praten over een aantal van de gerechten, soms zijn ze aangevuld met additieven in de vorm van granaatappelsap, gedroogde vruchten van kornoelje, het sap van onrijpe druiven. Zoals voor soepen, dan voegen ze vaak vet kurdjuchnyj (zijn fijn gesneden en lag in de pudding).

De meest voorkomende schotel - plov (in het landzijn er meer dan 40 recepten voor de voorbereiding): er bijvoorbeeld worden bereid 'nardancha plov " (bereid met behulp van kip, rijst, gedroogde abrikozen, granaatappel zaden, rozijnen), of "Shah plov" (voor de bereiding ervan het gebruik van rijst, saffraan, pruim, lam, kastanjes, rozijnen). Niet minder vaak in de lokale keuken kreeg gerechten zoals aardappelen of spiesjes van aubergine, gemarineerde en gevulde paprika's en tomaten.

 

 

 

 

Populaire gerechten uit de Azerbeidzjaanse keuken:

 

 

"Dolma" (een schotel, zoals gevulde kool, die is verpakt in druivenbladeren en vijgen, alsmede een vulling is niet alleen gemalen rundvlees, vis en groenten);

 

 

  

"Kelle Pacha '(soep te koken, die lam benen en hoofd gebruikt);

 

 

"Hamrashi" (soep met noedels en bonen);

 

"Azmya" (een gerecht van gebakken gehakt lever met kruiden);

 

 

salade "Khazar" (het voegt groenten, steur, zalm, eieren en een verscheidenheid van groenen).

 

 

Waar de nationale gerechten te proberen?

In Azerbeidzjan, is het moeilijk om honger te blijven, zelfs in een langs de weg cafe menu kunnen reizigers altijd wel een paar soorten vlees gekookt op verschillende manieren.

 

 

 

Als u zult in Bakoe, kunt u een bezoek "Sultan" (in het restaurant gasten geserveerd de Azerbeidzjaanse keuken, waar u het proces van het koken kunt kijken vanwege de speciale balie), "Plov House" (hier vallen fans plov, want hier vindt u een verscheidenheid aan zijn variaties te vinden, daarnaast, het huis biedt een voorproefje van kebabs , Sadzj, vlees en groente salades) of "pahlava" (in het theehuis, kunt u een van de 30 soorten thee bestellen en eten paklava, noten, jam, gedroogde vruchten, naast willen eten hier aangeboden aan de soep Dyushbara Azerbeidzjaanse pasteitjes) proeven.

 

Kookcursus in Azerbeidzjan

Als je aankomt in Bakoe, dan zul je moeten wachten Market bezoek met een masterclass voor specerijen; masterclass en persoonlijk deel te nemen aan de voorbereiding van de gerechten zoals "Sadzj", "dovga", "paklava" en anderen; een bezoek aan een theeceremonie in het theehuis + proeverij snoep.

Sam aankomst in Azerbeidzjan zal niet mis te laten samenvallen met het houden van de Gastronomische Festival in Bakoe (mei) of het Feest van de granaatappel in Goychay (oktober-november) zijn.

 

aroundtravels.com  |  AzNed.NL