Olympiade-ruiter Jamal Rahimov breidt paardenbestand uit...

De Azerbeidzjaanse ruiter Jamal Rahimov kocht samen met zijn sponsor de zesjarige hengst. “Je weet nooit wanneer het goede moment is om te verkopen, dit aanbod overviel ons ook”, licht fokker Jan Breukink, die de hengst samen in eigendom met Team Nijhof had, de verkoop toe. / Nadat vader Quality Time TN eerder deze zomer al van eigenaar wisselde en naar Amerika vertrok, heeft zijn goedgekeurde zoon Floris TN ook een nieuwe stal betrokken.

 

 

“Op de wedstrijd in Geesteren sprong Floris onder Zoï Snels heel goed, daar was een scout van de Belg Gilbert de Roock aanwezig, die op zijn beurt een goed jong paard voor Rahimov zocht”, vertelt Breukink. “Rahimov is daarop naar Geesteren gekomen en heeft de hengst uitgeprobeerd. Daarna zijn we nog een keer naar de stallen van De Roock afgereisd waar de ruiter Floris opnieuw testte. Daar sprong hij abnormaal goed waarop de verkoop gauw beklonken was.”

 

Goedkeuring

In 2015 werd de Quality Time TN-nakomeling pas op vijfjarige leeftijd goedgekeurd voor het KWPN. Na afloop van het voorjaarsonderzoek werd hij aanvankelijk eerst niet ingeschreven in het stamboek.Later nam de hengst op vrijwillige basis deel aan het verrichtingsonderzoek om alsnog het dekbewijs te bemachtigen. “Floris dekte heel redelijk, maar een hengst moet echt wel heel wat aantallen dekken om langszij te komen. Maar, het is een heel goed sportpaard en Rahimov maakte het ons nu wel heel aantrekkelijk. Vandaar dat we de knoop hebben doorgehakt”, verklaart Breukink.

Eerste successen

Olympiade-ruiter Rahimov heeft de eerste wedstrijden met de hengst gereden en werd in de zesjarigen rubriek op MET Oliva vierde. “We volgen Floris met heel veel interesse. Ik heb er hoge verwachtingen van. In de toekomst hoop ik zeker weer zo’n paard te mogen fokken”, aldus Breukink.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl