Grote brand bij waxfabriek Bladel (VIDEO)

 

Bij een waxfabriek in het Brabantse Bladel woedt sinds donderdagavond een grote uitslaande brand, die donderdagavond om 22:30 uur uitbrak bij Koster Keunen in Bladel is vrijdagochtend om 7:00 uur nog steeds niet meester. Het bedrijf produceert onder meer natuurwas voor cosmetica, medicamenten, kaarsen en voor de voedselindustrie. Wat de brand, die woedt in een pand aan de Raambrug, heeft veroorzaakt is nog niet bekend.

Volgens Omroep Brabant zijn er explosies gehoord en is er explosiegevaar. Door de hevigheid van de brand is het voor omwonenden niet veilig om in hun huis te blijven. Zij hebben ergens anders de nacht doorgebracht.

Naar verwachting gaat het door de grote hoeveelheid natuurwas nog even duren voor de brand geblust is. De politie meldde vrijdagochtend dat uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De brand heeft ervoor gezorgd dat de straten in de directe omgeving bedekt zijn met een dikke laag was. Het hete vloeibare spul, vergelijkbaar met kaarsvet, is met liters tegelijk de straat op gestroomd en de riolen in.

Er vielen geen gewonden en er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen, zo laat de gemeente Bladel weten.

 

HvN