Workshop Kutab

 

 

WORKSHOP KUTAB

✮ Workshop Kutab - Masterclass Kutab - een feestelijke workshop in Almere, Flevoland.

Tijdens de workshop gaat onze lieve landgenoot Ofelia Mechdieva jullie leren typische Kutaben (Koetab) te bereiden. 


WAT
- Koetab Workshop 
- een kleine verassing van de kok

WANNEER
- Zaterdag, 27 mei, 2017
- 12:00 - 16:00

✔ VOOR WIE:
- voor jong en oud
- dames en heren

WAAR:
- Almere Stad

KOSTEN:
- GRATIS
- klein bijdrage is altijd welkom in het potje

Na de afloop van de workshop zullen wij gezellig samen thee met kutaben gaan drinken.


❗️ Meer informatie en AANMELDING via:


- Email: info@azned.nl 

https://azned.nl/contact/
- of via Facebook event zelf


WIJ KIJKEN UIT NAAR JULLIE KOMST!
 


 

FOTO:  Kutab

 

Kutab - is een opgevouwde pannenkoek gevuld met vlees, gevogelte, kaas of groenten.

Eerst wordt een deeg gemaakt van bloem, water, eieren en zout, en uitgerold in een dunne laag van 0,5 tot 1 mm dik. Uit het deeg worden cirkels gesneden waar in het midden de vulling wordt gelegd en daarna opgevouwen in een halve maan. Deze pannenkoek wordt in een braadpan gebraden aan beide zijden en bij het serveren overgoten met boter.


Voor de vulling zijn er een heleboel variëteiten.

De vulling kan bestaan uit vlees (lams- of schapenvlees gemixt met uitjes, granaatappelen gedroogde kerspruim), groentenvulling (onder andere spinazie, klaverzuring, pompoen, lenteuitjes) of in het wild groeiende kruiden (onder andere herderstasje, dovenetel, vogelmuur).

Azerbeidzjaans gerecht Kutab wordt meestal geserveerd met yoghurt, koriander, venkel en sumak.

 

©AzNed.NL, Absheron, Gemeente Almere, USSR Events

https://www.facebook.com/events/1900242320253332/

 

 

FOTO:  Kutab